DutchEnglishGerman

Kalkar – Rees

Kalkar
U rijdt richting Kleve direct over de Rijnbrug links, na 20 kilometer rijden bevindt u zich in het historisch centrum van Kalkar.
Gelegen aan de Rijnoever, in een groen landschap omringd door sfeervolle, eeuwenoude dorpjes en net over de grens.
Naast Kalkar ligt familiepark Wunderland.

Rees
Rees past perfect in het mooie landschap van Niederrhein.
De Rijn stad is de oudste in zijn soort, aan de Niederrhein met circa 22000 inwoners die veel pelzier hebben aan deze stad met zijn vele cultuuur- en vrije- tijds mogelijkheden.
U vindt hier één van de mooiste Rijnpromenade met een uniek panoramisch uitzicht over de Rijn.
Vanuit hier kunnen mooie fiets- en wandeltochten worden gemaakt via de goed bewegwijzerde Niederrhein routes.
Deze route loopt via hoofd en verbindingswegen langs vele bezienswaardigheden in de regio Niederrhein.
Vele gasten en bezoekers komen naar Rees en laten zich verwennen door de gastvrijheid van de Schatzkastchens am Neiderrhein.

Fietstour-Neiderrhein

Montferland

Montferland. Parel in het oosten, die deels in de Achterhoek en deels in de Liemers ligt. Rijk aan prachtige wandel- en fietsroutes, ruiter- en menpaden, culinaire hotspots, kinderactiviteiten, sportief vertier, recreatie, wellness mogelijkheden, culturele schatten, historische gebouwen, een bruisend verenigingsleven, een aansprekende evenementenkalender, afwisselende landschappen met meer dan tweeduizend hectare bos en unieke vergezichten.

Natuur Regio

Wandelen

Montferland is met zijn bossen, heuvels, slingerende paadjes en mooie uitzichten een eldorado voor wandelaars. Het aanbod aan prachtige wandelroutes is groot en gevarieerd: van een korte boswandeling tot een lange wandelroute. Een aanrader: de Montferlandse Toppen Wandelroute van 42 kilometer.

Natuur Wandelen

Fietsen

Montferland en omgeving is een walhalla voor elke fietser: fietsliefhebbers én wielrenners kunnen hun hart ophalen.

Natuur Fietsen

Kids

Van lekker spelen, ravotten, klimmen en fietsen tot paardrijden en koetsieren. Jongens en meisjes kunnen zich heerlijk uitleven in Montferland en omgeving.

Kids Activiteiten

Culinair

Deze streek herbergt veel bijzondere restaurants, horecagelegenheden en ijssalons. Lekker, eerlijk en gezond eten, een rondje langs alle culinaire hotspots is puur genieten.

Culinair Activiteiten

Overnachten

In Montferland en omgeving is zoveel te doen, je hebt aan één dag eigenlijk niet genoeg. Kies daarom voor een meerdaags verblijf.

Overnachten Regio

Over de grens

Met Duitsland binnen handbereik krijgt grenzeloos genieten indeze streek ook letterlijke betekenis. Montferland is een ideale uitvalsbasis om even een kijkje bij buren te nemen.

Activiteiten Regio

Kastelen, musea, molens

De zandwinning haalt tot 30 meter diepte zand en grind uit de ondergrond. Verzamelaars zoeken, al meer dan 40 jaar, tussen dit grind naar fossielen en botten van de wolharige mammoet en zijn metgezellen.

Activiteiten Regio