DutchEnglishGerman

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis BerghKasteel Huis Bergh is een van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 13e eeuw.
Het kasteel is de ideale locatie voor een avontuurlijk feest of een gezellig zakelijk samenzijn.
Vroeger een machtige vesting in woelige tijden, tegenwoordig een sfeervolle trouwlocatie voor het hoogtepunt van uw leven.
Het kasteel ontleende zijn defensieve kracht aan de gracht die het gebouw omringt.
In de directe omgeving van het kasteel bevindt zich De Plantage (een 18e-eeuws parkbos).

Romantisch weekendje weg

Luxueus overnachten in een kasteeltoren.

Aan de rand van het stadje ’s-Heerenberg in Gelderland ligt het imposante Kasteel Huis Bergh.
Sinds 2008 zijn er twee oorspronkelijke verdedigingstorens op de voorburcht ingericht als luxueuze suites.
Op het landgoed kunt u bijkomen van uw drukke werkzaamheden, u kunt rustig werken of genieten van de cultuur en de natuur en natuurlijk van elkaar.
Beide torens lenen zich prima voor een romantisch weekendje weg.
Voor meer informatie en reserveringen. Kasteel Huis Bergh

Montferland

Montferland. Parel in het oosten, die deels in de Achterhoek en deels in de Liemers ligt. Rijk aan prachtige wandel- en fietsroutes, ruiter- en menpaden, culinaire hotspots, kinderactiviteiten, sportief vertier, recreatie, wellness mogelijkheden, culturele schatten, historische gebouwen, een bruisend verenigingsleven, een aansprekende evenementenkalender, afwisselende landschappen met meer dan tweeduizend hectare bos en unieke vergezichten.

Natuur Regio

Wandelen

Montferland is met zijn bossen, heuvels, slingerende paadjes en mooie uitzichten een eldorado voor wandelaars. Het aanbod aan prachtige wandelroutes is groot en gevarieerd: van een korte boswandeling tot een lange wandelroute. Een aanrader: de Montferlandse Toppen Wandelroute van 42 kilometer.

Natuur Wandelen

Fietsen

Montferland en omgeving is een walhalla voor elke fietser: fietsliefhebbers én wielrenners kunnen hun hart ophalen.

Natuur Fietsen

Kids

Van lekker spelen, ravotten, klimmen en fietsen tot paardrijden en koetsieren. Jongens en meisjes kunnen zich heerlijk uitleven in Montferland en omgeving.

Kids Activiteiten

Culinair

Deze streek herbergt veel bijzondere restaurants, horecagelegenheden en ijssalons. Lekker, eerlijk en gezond eten, een rondje langs alle culinaire hotspots is puur genieten.

Culinair Activiteiten

Overnachten

In Montferland en omgeving is zoveel te doen, je hebt aan één dag eigenlijk niet genoeg. Kies daarom voor een meerdaags verblijf.

Overnachten Regio

Over de grens

Met Duitsland binnen handbereik krijgt grenzeloos genieten indeze streek ook letterlijke betekenis. Montferland is een ideale uitvalsbasis om even een kijkje bij buren te nemen.

Activiteiten Regio

Kastelen, musea, molens

De zandwinning haalt tot 30 meter diepte zand en grind uit de ondergrond. Verzamelaars zoeken, al meer dan 40 jaar, tussen dit grind naar fossielen en botten van de wolharige mammoet en zijn metgezellen.

Activiteiten Regio