DutchEnglishGerman

Montferland Doetinchem Emmerich

Een tocht vol natuur, cultuur en rust.fietsen in montferland

Je rijdt in deze regio door een van de uitgestrekte akkers,
weilanden en het Bergerbos.
Als je bij knooppunt 76 in Zeddam een klein stukje de route verlaat,
zie je op een verhoging de prachtige Grafelijke Korenmolen staan.
De molen is nog steeds maalvaardig.
Even verderop staat de Monumentale Sint-Oswalduskerk.
Het Bergherbos mag natuurlijk niet ontbreken in deze route.
Van veraf strekt dit glooiende natuurgebied zich al uit aan de horizon.
Deze route kom je langs de uitkijktoren op de Hulzenberg in Stokkum absoluut een bezoekje waard.
Door de bosrijke heuvels rij je Duitsland in, het plaatsje Elten en Hoch-Elten, Emmerich am Rhein, met een geweldig vergezicht over de Rijn.

 

Montferland-Doetinchem-Emmerich-66kmMontferland-Doetinchem-Emmerich-39km

Montferland

Montferland. Parel in het oosten, die deels in de Achterhoek en deels in de Liemers ligt. Rijk aan prachtige wandel- en fietsroutes, ruiter- en menpaden, culinaire hotspots, kinderactiviteiten, sportief vertier, recreatie, wellness mogelijkheden, culturele schatten, historische gebouwen, een bruisend verenigingsleven, een aansprekende evenementenkalender, afwisselende landschappen met meer dan tweeduizend hectare bos en unieke vergezichten.

Natuur Regio

Wandelen

Montferland is met zijn bossen, heuvels, slingerende paadjes en mooie uitzichten een eldorado voor wandelaars. Het aanbod aan prachtige wandelroutes is groot en gevarieerd: van een korte boswandeling tot een lange wandelroute. Een aanrader: de Montferlandse Toppen Wandelroute van 42 kilometer.

Natuur Wandelen

Fietsen

Montferland en omgeving is een walhalla voor elke fietser: fietsliefhebbers én wielrenners kunnen hun hart ophalen.

Natuur Fietsen

Kids

Van lekker spelen, ravotten, klimmen en fietsen tot paardrijden en koetsieren. Jongens en meisjes kunnen zich heerlijk uitleven in Montferland en omgeving.

Kids Activiteiten

Culinair

Deze streek herbergt veel bijzondere restaurants, horecagelegenheden en ijssalons. Lekker, eerlijk en gezond eten, een rondje langs alle culinaire hotspots is puur genieten.

Culinair Activiteiten

Overnachten

In Montferland en omgeving is zoveel te doen, je hebt aan één dag eigenlijk niet genoeg. Kies daarom voor een meerdaags verblijf.

Overnachten Regio

Over de grens

Met Duitsland binnen handbereik krijgt grenzeloos genieten indeze streek ook letterlijke betekenis. Montferland is een ideale uitvalsbasis om even een kijkje bij buren te nemen.

Activiteiten Regio

Kastelen, musea, molens

De zandwinning haalt tot 30 meter diepte zand en grind uit de ondergrond. Verzamelaars zoeken, al meer dan 40 jaar, tussen dit grind naar fossielen en botten van de wolharige mammoet en zijn metgezellen.

Activiteiten Regio