DutchEnglishGerman

Montferlandse Toppen Wandelroute

Montferlandse Toppen WandelrouteWandelen in en rond het Bergherbos.
Montferlandse Toppen Wandelroute is 43 kilometer lang en door de 500 hoogte meters vrij zwaar in één dag  te wandelen.
De route is voorzien van een knooppuntensysteem, door van knooppunt naar knooppunt te wandelen kun je je eigen route samen stellen.
Het idee achter de route is om al wandelend 18 Toppen van het Montferland aan te doen.
Elke top heeft een naam en verhaal.
Wetenswaardigheden over het unieke gebied wordt op elke top gecommuniceerd, door middel van een QR-codes die je scant met de smartphone.
Een wandelkaart is verkrijgbaar bij uw logeeradres.
Start onderandere vanuit het Centrum s-Heerenberg
Parkeerplaats Kustersland Beekseweg Zeddam.
Landgoed Montferland Montferland 1 7038 EB Zeddam.

 

Oude Eltenseweg Boterweg Beek

Montferland

Montferland. Parel in het oosten, die deels in de Achterhoek en deels in de Liemers ligt. Rijk aan prachtige wandel- en fietsroutes, ruiter- en menpaden, culinaire hotspots, kinderactiviteiten, sportief vertier, recreatie, wellness mogelijkheden, culturele schatten, historische gebouwen, een bruisend verenigingsleven, een aansprekende evenementenkalender, afwisselende landschappen met meer dan tweeduizend hectare bos en unieke vergezichten.

Natuur Regio

Wandelen

Montferland is met zijn bossen, heuvels, slingerende paadjes en mooie uitzichten een eldorado voor wandelaars. Het aanbod aan prachtige wandelroutes is groot en gevarieerd: van een korte boswandeling tot een lange wandelroute. Een aanrader: de Montferlandse Toppen Wandelroute van 42 kilometer.

Natuur Wandelen

Fietsen

Montferland en omgeving is een walhalla voor elke fietser: fietsliefhebbers én wielrenners kunnen hun hart ophalen.

Natuur Fietsen

Kids

Van lekker spelen, ravotten, klimmen en fietsen tot paardrijden en koetsieren. Jongens en meisjes kunnen zich heerlijk uitleven in Montferland en omgeving.

Kids Activiteiten

Culinair

Deze streek herbergt veel bijzondere restaurants, horecagelegenheden en ijssalons. Lekker, eerlijk en gezond eten, een rondje langs alle culinaire hotspots is puur genieten.

Culinair Activiteiten

Overnachten

In Montferland en omgeving is zoveel te doen, je hebt aan één dag eigenlijk niet genoeg. Kies daarom voor een meerdaags verblijf.

Overnachten Regio

Over de grens

Met Duitsland binnen handbereik krijgt grenzeloos genieten indeze streek ook letterlijke betekenis. Montferland is een ideale uitvalsbasis om even een kijkje bij buren te nemen.

Activiteiten Regio

Kastelen, musea, molens

De zandwinning haalt tot 30 meter diepte zand en grind uit de ondergrond. Verzamelaars zoeken, al meer dan 40 jaar, tussen dit grind naar fossielen en botten van de wolharige mammoet en zijn metgezellen.

Activiteiten Regio