DutchEnglishGerman

Zeddam

Zeddam, klein bolwerk van rust én bedrijvigheidKastelen Musea Molens

Een mooi dorp, verscholen tussen heuvels, bos en akkerland. Van afstand wél altijd herkenbaar en zichtbaar dankzij de unieke Grafelijke Korenmolen: de oudste windmolen van Nederland met een een topnotering op de lijst van de honderd mooiste monumenten in ons land.

Zeddam is een plaatje voor bewoners én bezoekers. Met verschillende restaurants, hotels, bed & breakfasts, pannenkoekenhuis en winkels vormt het kerkdorp de perfecte uitvalsbasis voor een meerdaags verblijf en culinaire verrassingen. Natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars, mountainbikers en andere sportievelingen halen hun hart op in het coulisselandschap van Zeddam en omgeving. Het aangrenzende Bergherbos telt verschillende gemarkeerde wandelroutes van twee tot zeven kilometer lang én het mooiste mountainbikeparcours van Nederland. Leuke tips dichtbij: de uitkijktoren op de Hulzenberg voor een adembenemend uitzicht, Motte Montferland, bezoekerscentrum Min40celsius, recreatiegebied Stroombroek en kasteel Huis Bergh.

Montferland

Montferland. Parel in het oosten, die deels in de Achterhoek en deels in de Liemers ligt. Rijk aan prachtige wandel- en fietsroutes, ruiter- en menpaden, culinaire hotspots, kinderactiviteiten, sportief vertier, recreatie, wellness mogelijkheden, culturele schatten, historische gebouwen, een bruisend verenigingsleven, een aansprekende evenementenkalender, afwisselende landschappen met meer dan tweeduizend hectare bos en unieke vergezichten.

Natuur Regio

Wandelen

Montferland is met zijn bossen, heuvels, slingerende paadjes en mooie uitzichten een eldorado voor wandelaars. Het aanbod aan prachtige wandelroutes is groot en gevarieerd: van een korte boswandeling tot een lange wandelroute. Een aanrader: de Montferlandse Toppen Wandelroute van 42 kilometer.

Natuur Wandelen

Fietsen

Montferland en omgeving is een walhalla voor elke fietser: fietsliefhebbers én wielrenners kunnen hun hart ophalen.

Natuur Fietsen

Kids

Van lekker spelen, ravotten, klimmen en fietsen tot paardrijden en koetsieren. Jongens en meisjes kunnen zich heerlijk uitleven in Montferland en omgeving.

Kids Activiteiten

Culinair

Deze streek herbergt veel bijzondere restaurants, horecagelegenheden en ijssalons. Lekker, eerlijk en gezond eten, een rondje langs alle culinaire hotspots is puur genieten.

Culinair Activiteiten

Overnachten

In Montferland en omgeving is zoveel te doen, je hebt aan één dag eigenlijk niet genoeg. Kies daarom voor een meerdaags verblijf.

Overnachten Regio

Over de grens

Met Duitsland binnen handbereik krijgt grenzeloos genieten indeze streek ook letterlijke betekenis. Montferland is een ideale uitvalsbasis om even een kijkje bij buren te nemen.

Activiteiten Regio

Kastelen, musea, molens

De zandwinning haalt tot 30 meter diepte zand en grind uit de ondergrond. Verzamelaars zoeken, al meer dan 40 jaar, tussen dit grind naar fossielen en botten van de wolharige mammoet en zijn metgezellen.

Activiteiten Regio