DutchEnglishGerman

Doetinchem

Doetinchem
Voor vermaak en ontspanning.

Stad aan de Oude IJssel.
Met gezellige terrassen op het plein, de grootste weekmarkt in de regio, vele leuke winkels, volop cultuur, bruisende evenementen en een groot en breed aanbod aan horecagelegenheden.
Hier is veel te doen, te zien en te beleven!

Evenementen 2019

Een greep uit de grotere evenementen in Doetinchem.

26 april Koningsnacht
27 april Koningsdag met kindervrijmarkt en oranje feest
5 mei Bevrijdingsfestival
18-19 mei Doetinchem Culinair
24-26 mei DjazzVibes
29-31 mei Achterhoeksewandelvierdagse
2 juni Korenfestival
7-10 juni ParkParade
21-30 juni CityBeach
6-7 juli Straattheater BuitenGewoon
24 juli t/m 25 aug. Speelfontein
29 aug. t/m sept. Stadsfeest
16 november Sinterklaas intocht
6 dec. t/m jan. BAX ijsbaan

Koopzondag Elke laatste zondag van da maand en alle zondagen in december van 12.00 – 17.00 uur en gratis parkeren gedurende koopzondag.

Montferland

Montferland. Parel in het oosten, die deels in de Achterhoek en deels in de Liemers ligt. Rijk aan prachtige wandel- en fietsroutes, ruiter- en menpaden, culinaire hotspots, kinderactiviteiten, sportief vertier, recreatie, wellness mogelijkheden, culturele schatten, historische gebouwen, een bruisend verenigingsleven, een aansprekende evenementenkalender, afwisselende landschappen met meer dan tweeduizend hectare bos en unieke vergezichten.

Natuur Regio

Wandelen

Montferland is met zijn bossen, heuvels, slingerende paadjes en mooie uitzichten een eldorado voor wandelaars. Het aanbod aan prachtige wandelroutes is groot en gevarieerd: van een korte boswandeling tot een lange wandelroute. Een aanrader: de Montferlandse Toppen Wandelroute van 42 kilometer.

Natuur Wandelen

Fietsen

Montferland en omgeving is een walhalla voor elke fietser: fietsliefhebbers én wielrenners kunnen hun hart ophalen.

Natuur Fietsen

Kids

Van lekker spelen, ravotten, klimmen en fietsen tot paardrijden en koetsieren. Jongens en meisjes kunnen zich heerlijk uitleven in Montferland en omgeving.

Kids Activiteiten

Culinair

Deze streek herbergt veel bijzondere restaurants, horecagelegenheden en ijssalons. Lekker, eerlijk en gezond eten, een rondje langs alle culinaire hotspots is puur genieten.

Culinair Activiteiten

Overnachten

In Montferland en omgeving is zoveel te doen, je hebt aan één dag eigenlijk niet genoeg. Kies daarom voor een meerdaags verblijf.

Overnachten Regio

Over de grens

Met Duitsland binnen handbereik krijgt grenzeloos genieten indeze streek ook letterlijke betekenis. Montferland is een ideale uitvalsbasis om even een kijkje bij buren te nemen.

Activiteiten Regio

Kastelen, musea, molens

De zandwinning haalt tot 30 meter diepte zand en grind uit de ondergrond. Verzamelaars zoeken, al meer dan 40 jaar, tussen dit grind naar fossielen en botten van de wolharige mammoet en zijn metgezellen.

Activiteiten Regio