DutchEnglishGerman

Hotel De Lantscroon

HET HOTEL

Hotel ‘de Lantscroon’ is gevestigd in een monumentaal pand op loopafstand van kasteel Huis Bergh, in de historische stad ‘s-Heerenberg.
Het hotel-gedeelte is gevestigd in een nieuwe aanbouw aan de achterzijde van het pand met een ruime vrije parkeerplaats die gratis is voor bezoekers.
Onze informatiehoek en het personeel staan u graag te woord voor een deskundig advies.
De ruime hotelkamers beschikken over twee boxspringbedden en zijn voorzien van TV, föhn, kluisje en eigen sanitair.
Voor uw ontspanning kunt u gebruik maken van de jacuzzi en de sauna.
Tevens beschikken wij over gratis Wifi

Rijksmonument

Hotel ‘de Lantscroon’ is gevestigd in een rijksmonument dat is gebouwd voor 1450 na de eerste uitleg van de stad ‘s-Heerenberg.
Als toenmalig woonhuis van Berghse land-drosten zoals Sweder van Dort (rond 1556) en Peter van Marle (1722-1751), en voorname heren zoals Hendrik Willem van Woelderen, predikant (1776-1840).
Van 1889-1898 was er een Franse kostschool gevestigd.
In 1898 werd het als R.K. verenigingsgebouw in gebruik genomen en tot ‘Sint Jozefgebouw’ gedoopt.
Later werd dit het pension van de in de omgeving bekende magnetiseur dhr. Cornielje.

Montferland

Montferland. Parel in het oosten, die deels in de Achterhoek en deels in de Liemers ligt. Rijk aan prachtige wandel- en fietsroutes, ruiter- en menpaden, culinaire hotspots, kinderactiviteiten, sportief vertier, recreatie, wellness mogelijkheden, culturele schatten, historische gebouwen, een bruisend verenigingsleven, een aansprekende evenementenkalender, afwisselende landschappen met meer dan tweeduizend hectare bos en unieke vergezichten.

Natuur Regio

Wandelen

Montferland is met zijn bossen, heuvels, slingerende paadjes en mooie uitzichten een eldorado voor wandelaars. Het aanbod aan prachtige wandelroutes is groot en gevarieerd: van een korte boswandeling tot een lange wandelroute. Een aanrader: de Montferlandse Toppen Wandelroute van 42 kilometer.

Natuur Wandelen

Fietsen

Montferland en omgeving is een walhalla voor elke fietser: fietsliefhebbers én wielrenners kunnen hun hart ophalen.

Natuur Fietsen

Kids

Van lekker spelen, ravotten, klimmen en fietsen tot paardrijden en koetsieren. Jongens en meisjes kunnen zich heerlijk uitleven in Montferland en omgeving.

Kids Activiteiten

Culinair

Deze streek herbergt veel bijzondere restaurants, horecagelegenheden en ijssalons. Lekker, eerlijk en gezond eten, een rondje langs alle culinaire hotspots is puur genieten.

Culinair Activiteiten

Overnachten

In Montferland en omgeving is zoveel te doen, je hebt aan één dag eigenlijk niet genoeg. Kies daarom voor een meerdaags verblijf.

Overnachten Regio

Over de grens

Met Duitsland binnen handbereik krijgt grenzeloos genieten indeze streek ook letterlijke betekenis. Montferland is een ideale uitvalsbasis om even een kijkje bij buren te nemen.

Activiteiten Regio

Kastelen, musea, molens

De zandwinning haalt tot 30 meter diepte zand en grind uit de ondergrond. Verzamelaars zoeken, al meer dan 40 jaar, tussen dit grind naar fossielen en botten van de wolharige mammoet en zijn metgezellen.

Activiteiten Regio